Op zoek naar de juiste hypotheek

Bijna de helft van de mensen die in 2017 een hypotheekadvies bij SNS kregen, hielpen we met een SNS Hypotheek. De rest met een hypotheek van een andere aanbieder. Lees hier de ervaringen van 3 klanten.

Goede ervaringen met Nationale Nederlanden

De Limburgse Martijn Paas (30) en zijn vriendin kochten in augustus 2017 hun eerste huis in Cuttencoven. Een hectische fase waarbij de SNS Adviseur voor rust zorgde.

‘We hadden de knoop voor onze hypotheek snel doorgehakt toen onze SNS Adviseur 3 opties voorlegde. Met Nationale Nederlanden hadden we goede ervaringen. En: ze boden de scherpste rente op 30 jaar vast. Makkelijk dus.

We wilden de rente graag lang vastzetten. Zo weten we precies waar we aan toe zijn en wat onze maandlasten zijn voor de komende 30 jaar. Als ik het vergelijk met vrienden en mijn ouders hebben we een heel lage rente gekregen. Die was te mooi om te laten liggen.

Hiervoor zaten we in een huurhuis in Heerlen. Daar hadden we veel overlast van de buurt en voelden we ons zelfs onveilig. Dat wil je niet met een baby. Nu wonen we heerlijk rustig in een boerengat tussen Born en Sittard-Geleen en zijn we superblij met onze 2-onder-1-kap.

Onze adviseur bij SNS heeft ons daarbij heel goed geholpen. Zijn begeleiding heeft voor rust gezorgd in de hectiek van het bieden, regelen en verhuizen. Hij was er continue en heeft alles snel geregeld. Ook kon hij dingen goed uitleggen, heel prettig om mee te sparren. Die persoonlijke touch miste ik in gesprekken bij andere hypotheekaanbieders.’

Die lage rente was mooi meegenomen
Martijn Paas over de hypotheek van Nationale Nederlanden, 13 september 2018

Groter wonen tegen dezelfde lasten

Mevrouw Veltman verhuisde begin 2017 met haar gezin naar een groter huis in hun woonplaats Bergeijk in het zuiden van Brabant. Ze zitten nog midden in de verbouwing. Via SNS sloten ze een hypotheek af van BLG Wonen.

‘Groter wonen tegen dezelfde maandlasten, wie wil dat niet? Met de extreem lage rente van nu was het voor ons mogelijk. Een kennis tipte ons over de lage hypotheekrente bij SNS. We wisten nog niet dat SNS ook hypotheken van andere aanbieders had. Handig, want zo konden we makkelijk vergelijken. Dat pakte in ons geval gunstig uit.

We hadden al met meerdere banken gesprekken gehad en dus een goed beeld van het aanbod in de markt. De SNS Adviseur adviseerde ons BLG Wonen. Die had op dat moment de laagste rente op 10 jaar vast en goede voorwaarden.

Dit is ons 3e koophuis, dus we hebben al de nodige ervaring met hypotheken. Maar het blijft fijn om een adviseur te hebben die van alles op de hoogte is. Er kunnen toch best wat haken en ogen aan zitten.

De SNS Adviseur is ons het beste bevallen. Die dacht echt met ons mee. Hij wees ons geregeld op mogelijkheden waar we zelf nog niet aan gedacht hadden, bijvoorbeeld bij de aparte financiering voor de verbouwing. Daar hebben we veel aan gehad.’

De SNS Adviseur dacht echt met ons mee, daar hebben we veel aan gehad.
Mevrouw Veltman over hun hypotheekadvies, 13 september 2018

Aegon kwam voor ons als best eruit

Walter Miguel Cardoso Casaca (34) verhuisde in augustus 2018 met zijn vriendin naar een appartement in Amsterdam. Hij sloot een hypotheek af van Aegon.

‘Hiervoor woonden we in een appartement van 60 m2 in Amsterdam West. Om groter te kunnen wonen zijn we naar IJburg uitgeweken, naar een appartement van 100 m2. Nu nog voor ons tweeën.

Voor de hypotheek ben ik eerst gaan polsen bij SNS. Logisch, want hier had ik mijn vorige hypotheek ook afgesloten. Daarna ben ik nog wel wat gaan shoppen, maar toch weer bij SNS uitgekomen.

Dat SNS meerdere aanbieders onder 1 dak heeft, vond ik heel makkelijk om snel te kunnen vergelijken. De hypotheek van Aegon kwam voor mij als gunstigste uit de bus. Simpelweg omdat ik daar op dat moment de laagste rente kreeg.

De adviseur had ik al gesproken voordat ik een bod op het huis uitbracht. Hierdoor had hij de meeste documenten al die nodig waren voor het aanvragen van de hypotheek, en kon alles snel geregeld worden.

Even heb ik overwogen om het zonder een adviseur te regelen, omdat ik al eerder een hypotheek had afgesloten. Maar helemaal omdat ik mijn vorige huis ga verhuren, was het fijn om advies te krijgen van een expert. Ik kreeg heldere antwoorden op mijn vragen. Zo wist ik zeker waar ik aan toe was en dat het goed geregeld werd.’

Dat SNS meerdere aanbieders onder 1 dak heeft, vond ik heel makkelijk om snel te kunnen vergelijken
Walter Cardosa Casaca over het hypotheekadvies, 13 september 2018

Welke hypotheek past bij jou?

Welke hypotheek past bij jou?

Met meerdere aanbieders hebben we altijd een hypotheek die bij je past.