Hoe zit dat?

In Hoe zit dat? beantwoorden we elke keer een vraag van een klant. Deze keer de vraag van Sander de Vries uit Enschede.

Mijn vrouw en ik willen gaan verhuizen. We hebben nu voor ons huis een spaarhypotheek, maar dat is een hypotheekvorm die we niet meer kunnen afsluiten. Kunnen we onze spaarhypotheek meenemen, als we een ander huis kopen?

Tim Jans

Mark Plas, Adviseur SNS Winkel Enschede:

Deze vraag krijg ik regelmatig van klanten. Of je je bestaande hypotheek mee kunt nemen naar je nieuwe huis, hangt af  van je hypotheekvoorwaarden en de acceptatiecriteria van de bank waar je naartoe gaat. Als je een spaarhypotheek of aflossingsvrije hypotheek hebt, kan het soms gunstig zijn om deze mee te nemen. Maar niet altijd. Bij de klanten die ik adviseer over hun hypotheek, heb ik het afgelopen jaar gezien dat ongeveer 3 op de 10 klanten hun oude hypotheekvorm meenemen naar hun nieuwe huis. Als er extra geld geleend moet worden voor het nieuwe huis, moet je daar meestal wel een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek voor afsluiten.

Vragen?

Wil je weten of het in jouw geval handig is om de oude hypotheek mee te nemen? Of heb je andere vragen over je hypotheek? Maak een afspraak met een adviseur via snsbank.nl/afspraak of bel met onze klantenservice: 030 - 633 30 00.

Meer hypotheeknieuws?

Meer hypotheeknieuws?

Lees meer over de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt.

Terug naar boven