Hoe lager je hypotheek, hoe lager je rente

Hoeveel rente je betaalt, hangt onder meer af van de hoogte van je hypotheek en de waarde van je huis. Om de rente te bepalen, hadden we 4 tariefgroepen. Dit hebben we vanaf 1 augustus uitgebreid naar 12 groepen. Zo kan je rente straks sneller dalen als je aflost of als je huis meer waard wordt.

Hoe hoger je hypotheek in vergelijking met de waarde van je huis, hoe meer risico wij lopen. Want moet je huis bijvoorbeeld verkocht worden, omdat je al een tijd je hypotheek niet meer kunt betalen? Dan levert het huis misschien niet genoeg op om de hypotheek mee af te lossen. Voor dat risico betaal je een hogere rente. Hiervoor zijn er verschillende tariefgroepen.

Het voordeel van meer tariefgroepen

Het aantal tariefgroepen hebben we uitgebreid van 4 naar 12. Zo heb je tussentijds meer invloed op de hoogte van je rente. Want los je af op je hypotheek of wordt je huis meer waard? Dan kan je hypotheek sneller in een lagere tariefgroep vallen en kan je rente dus omlaag. Dit gaat niet vanzelf, want wij weten niet wat je huis nu waard is. Geef daarom zelf je nieuwe marktwaarde van je huis aan ons door.

Voor wie gelden de nieuwe tariefgroepen?

De rentetarieven gelden niet voor hypotheken die voor 1 augustus 2016 zijn afgesloten. Tenzij je je  rente aanpast of binnenkort verlengt. Dan kijken we in welke van de 12 tariefgroepen je hypotheek valt.

Meer weten?

Natuurlijk kun je ook altijd een afspraak maken met een SNS Adviseur om te bekijken of je rente omlaag kan. We nodigen je sowieso elke 2 jaar uit om dit samen te bekijken als onderdeel van de SNS Hypotheek Looptijdservice.

Lees meer over de nieuwe tariefgroepen

Meteen regelen

Meteen regelen

Regel zelf een extra aflossing of kijk hoeveel je al hebt afgelost.
Meer hypotheeknieuws?

Meer hypotheeknieuws?

Lees meer over de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt.