Op hypotheekgesprek? 4 tips en een checklist

Of je nou voor het eerst een huis koopt of een volgend huis gaat kopen, je zult je moeten oriënteren op de huidige hypothekenmarkt. Gelukkig is een oriëntatiegesprek gratis. Hoe pak je dat handig aan?

Afspraak maken

De huidige huizenmarkt

Hoge huizenprijzen, lage rente, meer eigen geld, strengere regels: zomaar wat steekwoorden die van toepassing zijn op de huidige markt. Een oriëntatiegesprek kan daarom hoe dan ook geen kwaad. We geven je alvast 4 belangrijke vragen en een checklist.

1. Hoeveel kan ik lenen?

Waarschijnlijk heb je online al je maximale hypotheek berekend. De hypotheekadviseur vraagt je tijdens het oriëntatiegesprek om aanvullende informatie en maakt daarmee een preciezere berekening. Het kan zijn dat je maximale hypotheek dan hoger of lager uitvalt.

Bereken je maximale hypotheek

2. Welke hypotheekvormen passen het best?

Bij de ene hypotheekvorm los je maandelijks meer af dan bij de andere. Hoeveel je aflost, bepaalt samen met de hypotheekrente je maandlasten. Zorg dus dat je in het gesprek de verschillende hypotheken leert kennen en begrijpt. Dan kun je een goede keuze maken.

4. Wat kost hypotheekadvies?

Het oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend, maar een hypotheekadvies mag niet gratis zijn.

Vraag daarom in het eerste gesprek meteen naar de advies- en bemiddelingskosten. En bespreek de volgende stappen.

Neem deze checklist mee

Onze hypotheekadviseurs verwelkomen je graag. Ze kunnen je goed op weg helpen en spreken duidelijke taal. Zodat je in eigen woorden kunt navertellen hoe een hypotheek in elkaar steekt. Neem de checklist mee, zodat je zeker weet dat je niets vergeet.

Maximale hypotheek berekenen

Maximale hypotheek berekenen

Goed voorbereiden? Maak online alvast een berekening van wat je kunt lenen.
Afspraak maken?

Afspraak maken?

Maak een oriëntatieafspraak met een SNS Adviseur.

Terug naar boven