Pinnen buiten Europa aan- of uitzetten

Wil je met je SNS Wereldpas pinnen buiten Europa? Dan moet je dat nog even aanzetten. Het is binnen een paar minuten geregeld.

Naar het buitenland? Zorg dat je kunt pinnen

Pinnen en (contactloos) betalen buiten Europa is standaard uitgezet voor SNS Wereldpassen. Dus ga je naar een land buiten Europa? Zet dan pinnen buiten Europa aan.

Nu pinnen buiten Europa aan- of uitzetten
Welke landen horen bij Europa

Aan- of uitzetten met de app

Heb je de app? Dan is het nog makkelijker om pinnen buiten Europa aan of uit te zetten. Ga in de app naar 'Instellingen' en zet pinnen buiten Europa aan of uit. Handig als je al in het buitenland zit.

Goed om te weten
Heb je kinderen onder de 18 met een eigen pinpas? Ze kunnen pinnen buiten Europa niet zelf aanzetten. Jij kunt het voor ze instellen met het online formulier of in de app.

Aan voor 6 weken

Als je pinnen buiten Europa 'aan' hebt gezet, kun je 6 weken lang geld opnemen bij geldautomaten en betalen in winkels buiten Europa. Wil je langer kunnen pinnen buiten Europa? Zet pinnen buiten Europa dan aan en bel daarna Klantenservice op 030 - 633 30 00.

Wat kost pinnen in het buitenland?

Betalen in euro’s en euro’s opnemen in een EU-land waar de munteenheid de euro is, kost je niets extra’s. In andere landen betaal je € 2,25 per opname en € 0,15 per betaling. Als je vreemde valuta opneemt, worden de kosten omgerekend naar euro’s. We gebruiken de valutakoers op de dag dat de transactie verrekend wordt.

Let op: bij sommige geldautomaten betaal je per geldopname ook geld voor het gebruik van de automaat. Dit wordt altijd gemeld tijdens je geldopname of het staat op de geldautomaat.

Limieten binnen Europa

Standaard limiet Maximale tijdelijke limiet
Geldautomaat SNS € 1.000 per dag € 5.000 per dag
Geldautomaat niet SNS* € 1.000 per dag € 1.000 per dag
Betaalautomaat (winkels) € 2.500 per dag € 25.000 per dag

Soms moet je een paar keer pinnen om een (groot) bedrag op te nemen. Bij geldautomaten van sommige andere banken kun je dit bedrag niet in 1x pinnen, maar in meer keren.

Limieten buiten Europa

Maximale limiet
Geldautomaat € 500 per dag
Betaalautomaat in winkels € 750 per dag
Contactloos betalen Limieten voor contactloos betalen

Soms moet je een paar keer pinnen om een (groot) bedrag op te nemen. Bij geldautomaten van sommige andere banken kun je dit bedrag niet in 1x pinnen, maar in meer keren.

Pinnen buiten Europa aanzetten

Pinnen buiten Europa aanzetten

Wil je je betaalpas buiten Europa gebruiken? Stel je betaalpas daar dan op in.
Ken je de SNS Vakantiehulp app al?

Ken je de SNS Vakantiehulp app al?

Met de app helpen we je direct als er op vakantie iets met je betaalpas of creditcard gebeurt.

Terug naar boven