De browsers die u gebruikt wordt niet meer actief ondersteund.
Toegang via Windows XP met Internet Explorer 8 of lager wordt per 10 mei 2015 beëindigd.

Kijk hier voor meer informatie.

tekst browser
SNS Bank

Geef je mening

Let op! Geld lenen kost geld.

Alles over SNS Creditcard

Een creditcard, ofwel kredietkaart, is een pas waarmee je aankopen kunt doen die je achteraf betaalt. Creditcards worden wereldwijd geaccepteerd en zijn daarom heel handig op vakantie. Je betaalt met je pincode. Of je plaatst een handtekening op de bon. Uiteraard is betalen met een pincode veiliger, maar dat kan niet overal.SNS Creditcard

€ 15,75 per jaar

De SNS Creditcard (van Mastercard) kost € 15,75 per jaar. Je kunt een limiet aanvragen van maximaal € 5.000. Heb je een SNS Jongerenrekening of SNS Studentenrekening en ben je ouder dan 18 jaar? Dan kost een SNS Creditcard € 11,25. Het krediet dat je kan aanvragen voor deze rekeningen is maximaal € 800.

Meteen verzekerd

Je aankopen zijn verzekerd tot 180 dagen na de aankoopdatum, afhankelijk van het soort product, tot een maximum bedrag van € 2.000 per aankoop. Dat geldt ook voor aankopen via internet, en dat kan heel handig zijn. SNS Bank verzekert ook je creditcard gratis tegen verlies of diefstal. Deze dekking gaat in op het moment dat je bij SNS Bank meldt dat je pas kapot, kwijt of gestolen is. Je eigen risico is € 150.

Online betalen

Betalen met je SNS Creditcard op internet is net zo veilig en gemakkelijk als in de winkel. Je internetbetalingen worden, net als betalingen in ‘gewone' winkels, afgeschreven van je rekening en op je rekeningoverzicht vermeld. Nog veiliger online betalen? Dat doe je met een wachtwoord dat je zelf bedenkt: de MasterCard SecureCode.

Betalen en geld opnemen in binnen- en buitenland

Om in winkels te betalen met je creditcard zet je een handtekening op de bon, of je toetst je pincode in. Wist je dat je met je creditcard ook geld kunt pinnen bij veel geldautomaten? Hiervoor heb je wel je pincode nodig. Je kunt terecht bij alle geldautomaten met het Mastercard-logo. Een opname bij een geldautomaat kost € 4,50. Je kunt maximaal € 400 euro per dag opnemen, of de tegenwaarde in lokale valuta.

Wisselkoersinformatie

Ben je op zoek naar de wisselkoers als je met je creditcard betaalt in het buitenland?

 • Ga naar de website van Mastercard
 • Kies (onder aan de pagina) de valutadatum en selecteer Euro (bij ‘Base Currency’).

Let op: Houd er rekening mee dat de opgegeven koers door afrondingsverschillen kan afwijken van de uiteindelijke koers die je betaalt.

Maandelijks een overzichtelijk rekeningafschrift

Elke maand ontvang je per post een rekeningafschrift van je SNS Creditcard waarop al je transacties vermeld staan. Deze vind je ook terug in Mijn SNS bij je afschriften. Wil je een kopie van een afschrift van je creditcard? Dan kun je deze in Mijn SNS downloaden of aanvragen via 030 - 63 33 051.

Aflossen en limieten

Zelf kiezen wat je per maand terugbetaalt

Bij het aanvragen van een SNS Creditcard kun je kiezen wat je per maand betaalt: in 1 keer het hele bedrag terugbetalen of gespreid terugbetalen. Je kunt je keuze van aflossen altijd wijzigen.

In 1 keer terugbetalen

Hét voordeel van een creditcard is dat je achteraf terugbetaalt. Je hoeft je zo geen zorgen te maken of je genoeg geld of travellercheques bij je hebt als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Aan het einde van iedere maand betaal je de aankopen van de afgelopen maand aan ons terug. Betaal je je aankopen in 1 keer terug? Dan betaal je geen rente.

Gespreid terugbetalen

Je kunt ook kiezen voor gespreid terugbetalen. Je betaalt dan iedere maand 5% terug van het bedrag dat je hebt besteed, met een minimum van € 45. Dit bedrag schrijven we automatisch af van je SNS Betaalrekening. Je kunt altijd zonder kosten meer terugbetalen. Over het bedrag dat nog openstaat op je SNS Creditcard betaal je rente. Heb je een SNS Jongerenrekening of een SNS Studentenrekening? Dan kun je niet kiezen voor gespreid terugbetalen.

Rente SNS Creditcard

Het totale kredietbedrag
1
Variabele debetrentevoet
2
JKP
3
€ 2.500 13,8% 17,47%
€ 3.000 13,8% 16,86%
€ 4.000 13,8% 16,09%
€ 5.000 13,8% 15,63%


  1) Het bedrag dat je maximaal kunt opnemen/uitgeven met je creditcard, ook wel kredietlimiet genoemd.
  2) Variabele debetrentevoet (effectieve jaarrente) op jaarbasis per 1 januari 2015. Rentewijzigingen voorbehouden.
  3) Het jaarlijks kostenpercentage (JKP) laat zien wat gespreid betalen je maximaal kost. Het JKP wordt uitgedrukt als jaarlijks percentage van het totale kredietbedrag. In deze berekening zijn de Variabele debetrentevoet (de effectieve jaarrente), de kosten voor een SNS Creditcard (€ 15,75 per jaar) en de kosten voor SNS Betalen (€ 2,50 per maand) opgenomen. Bij de berekening zijn we er vanuit gegaan dat je het totale kredietbedrag onmiddellijk en in één keer opneemt en in 12 gelijke termijnen terug betaalt.

Extra aflossen

Je kunt altijd kosteloos extra aflossen door geld over te maken op rekeningnummer NL 09 SNSB 0922 5216 97 t.n.v. SNS Bank te Utrecht. Op je creditcardafschrift staat onder 'Meer aflossen' een nummer. Vermeld dit nummer als je extra aflost.

Tijdelijk meer besteden?

Ga je op vakantie en denk je dat je je creditcard veel gaat gebruiken? Stort dan vooraf geld op je creditcardrekening. Zo kun je tijdelijk meer besteden. Voorbeeld: Je hebt een creditcardlimiet van € 2.500. Heb je daar nog niets van gebruikt, dan heb je € 2.500 te besteden. Maak je € 1.000 over, dan kun je op vakantie € 3.500 uitgeven. Let op: je verhoogt hiermee niet je limiet.

Hoe werkt het?

 • Maak het extra bedrag over naar SNS Bank te Utrechtop nummer: NL 09 SNSB 0922 5216 97 en vermeld je klantnummer in de omschrijving. Dit vind je op je creditcardafschrift. Let op: vermeld alleen je klantnummer, anders kost de overboeking meer tijd.
 • Stort je het extra bedrag van een SNS Rekening? Dan staat het bedrag binnen 3 werkdagen op je creditcardrekening. Boek je het bedrag over van een andere rekening? Dan schrijven we het bedrag binnen 5 werkdagen bij op je creditcardrekening.
 • Je ontvangt geen rente over het saldo op je SNS Creditcard.

Heb je een positief saldo en wil je dit bedrag terugboeken? Neem dan contact op met de creditcard meldcentrale op 030 - 633 30 51.

Meer over krediet op je creditcard

In de onderstaande brochure (PDF) lees je alles over rood staand op je betaalrekening en creditcard. Ook vind je in deze brochure informatie over de verkrijgbaarheid van het formulier Europese consumentenkredietinformatie.

Voorwaarden

Lees de voorwaarden van SNS Creditcard

Op dit product zijn voorwaarden van toepassing. Om volledig inzicht in het product te krijgen, is het belangrijk dat je deze voorwaarden op de pagina hieronder goed leest. Hier vind je ook andere belangrijke informatie, zoals de Dienstenwijzer.

Alle voorwaarden en informatie voor dit product

Zie ook: