De browsers die u gebruikt wordt niet meer ondersteund.
Toegang via Windows XP met Internet Explorer 8 of lager wordt per 10 mei 2015 beëindigd.

Kijk hier voor meer informatie.

tekst browser
SNS Bank

Geef je mening

Loop geen onnodig risico. De risicoscore is 3 - vrij laag. Lees de essentiële beleggersinformatie.
SNS Profiel Blauw en SNS Profiel Geel
Loop geen onnodig risico. De risicoscore is 4 - niet zo hoog. Lees de essentiële beleggersinformatie.
SNS Profiel Oranje

SNS Profiel Rood en SNS Profiel Paars


SNS Profielfondsen zijn subfondsen van SNS Beleggingsfondsen N.V. De beheerder van deze fondsen is ACTIAM N.V.. ACTIAM en de fondsen zijn geregistreerd bij de AFM. Voor elk subfonds is een prospectus en Essentiële Beleggersinformatie beschikbaar. De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.
 

SNS Profiel Beleggen

Kies voor gemak. Beleggingsexperts volgen de beurzen voor jou. En zorgen ervoor dat je belegt met het risico dat bij je past. Inleggen en verkopen kost niets en kan altijd.

Profiel Beleggen

Wat is SNS Profiel Beleggen?

SNS Profiel Beleggen is een vorm van online vermogensbeheer. SNS stelt je risicoprofiel vast en belegt daarna voor je in een SNS Profielfonds. Via een goed gespreide portefeuille. Met het risico dat je van tevoren hebt aangegeven.

Inleggen en opnemen

Inleggen kan altijd vanaf € 20 per keer. Bijvoorbeeld eenmalig, maandelijks of alleen op het moment dat je wat geld over hebt. Als je het geld nodig hebt, kun je er weer bij door een deel van je beleggingen te verkopen. Je kunt in Mijn SNS online volgen waar je in belegt. Voor SNS Profiel Beleggen betaal je geen transactiekosten, en beleg je je geld maatschappelijk verantwoord.

Hoe kan ik mijn profiel bepalen?

Ga naar het aanvraagformulier SNS Profiel Beleggen. Je vult je gegevens en de vragenlijst in en op basis van jouw antwoorden bepalen we jouw persoonlijke beleggingsprofiel. Je profiel koppelen we aan één van de bijbehorende SNS Profielfondsen. Je profiel kan variëren van zeer defensief tot zeer offensief. We checken jaarlijks of je profiel nog bij je past en als dat nodig is, passen we het aan. Heb je zelf vragen of wil je je profiel eerder aanpassen, dan kun je terecht bij onze medewerkers van SNS Beleggen via telefoonnummer 030 - 633 30 00.

Gemiddeld rendement en kosten

Fondskosten Servicekosten
Beheer van beleggingsrekening ja
Kwartaalrapporten ja
Jaarlijkse Profielcheck ja
Aan- en verkopen van beleggingen ja
Macro-economische visie ja
Beheer van de beleggingen ja
Verdeling beleggingen over regio's en categorieën ja
Bewaking van de risico’s ja
Juridische structuur ja

De kosten van SNS Profiel Beleggen bestaan uit fondskosten en servicekosten. De fondskosten zijn de kosten die je betaalt aan het fonds. Deze kosten zijn al verwerkt in de koers van het fonds. De servicekosten betaal je aan SNS Bank. We brengen de servicekosten per kwartaal bij je in rekening. Dit doen we door een klein gedeelte van je fonds te verkopen. Beide kosten bestaan uit een percentage van het belegde vermogen. Zo weet je precies wat je waarvoor betaalt.

Profiel Naam beleggingsfonds Kosten
Fondskosten
Kosten
Servicekosten *
Historisch rendement **
Zeer defensief SNS Profiel Blauw 0,30% 0,50% 3,2%
Defensief SNS Profiel Geel 0,30% 0,50% 4,8%
Neutraal SNS Profiel Oranje 0,30% 0,50% 6,2%
Offensief SNS Profiel Rood 0,30% 0,50% 7,2%
Zeer offensief SNS Profiel Paars 0,30% 0,50% 7,9%

Als je klikt op een fonds, kom je in een nieuw venster op de pagina van ACTIAM.
Dit is de fondsbeheerder van de SNS Profielfondsen.

* Inclusief b.t.w.
** Bij beleggen kan de waarde van de belegging meer, maar ook minder waard worden. Het risico dat je belegging minder waard wordt heet beleggingsrisico. Een hoger (historisch)rendement betekent meestal dat een hoger beleggingsrisico wordt gelopen, want er wordt meer in aandelen belegd. Binnen SNS Profiel Beleggen wordt gebruikgemaakt van 5 SNS Profielfondsen. Omdat de historie van deze fondsen kleiner is dan 4 jaar, gebruiken wij als gemiddeld (reken)rendement de historie sinds 01-01-2003 van de voor de SNS Profielfondsen gebruikte benchmarks. Daarvan trekken wij 0,3% jaarlijkse kosten af. Genoemde rendementen kunnen een indicatie geven voor een gemiddeld rendement van SNS Profiel Beleggen op lange termijn, maar zijn geen garantie voor de toekomst. Genoemd historisch rendement is bepaald per 01-01-16.

Rentevergoeding

Beleg je even niet? Dan ontvang je rente over het saldo op je SNS Profiel Beleggen. Dit is een variabele rente van 0,4%*. De rente schrijven we aan het begin van het jaar bij op je SNS Profiel Beleggen.

* Variabele rente op jaarbasis per 08-02-2017. Rentewijzigingen voorbehouden.

Waar beleg je in

Verdeling regio’s en sectoren

Met SNS Profiel Beleggen beleg je voordelig in een wereldwijd gespreide beleggingsportefeuille. Je belegt in regio’s als Europa, Noord-Amerika, Azië en opkomende landen zoals Brazilië. Beleggingsexperts houden de verdeling over regio’s scherp in de gaten. Zo spreiden we de risico’s en profiteer je van economische ontwikkelingen over de hele wereld.

Indexbeleggen hoort erbij

Indexbeleggen is een voordelige manier van gespreid beleggen. Hierbij belegt een fonds in een bepaalde index. Voorbeelden van indexen zijn de AEX of de MSCI Europe. De kosten van indexbeleggen zijn lager dan die van actief fondsbeleggen. In sommige gevallen is het verstandig om voor indexbeleggen te kiezen en in sommige gevallen is actief beleggen beter. Voor SNS Profielbeleggen doen beleggingsexperts daarom allebei.

Je geld maatschappelijk verantwoord beleggen

Alle beleggingsfondsen van SNS beleggen maatschappelijk verantwoord. Voordat we beleggen in landen en bedrijven worden deze getoetst op ethische, sociale en milieucriteria. Daarbij wordt gekeken of zij zich op deze gebieden houden aan internationale afspraken.

Lees meer over verantwoord vermogensbeheer op de site van ACTIAM, de fondsbeheerder van de SNS Profielfondsen.

Meer over SNS Profiel Beleggen

Lees de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) en de maandelijks aangepaste factsheets van de SNS Profiel Fondsen waardoor je de kenmerken, beleggingsrisico’s, rendementen en het beleggingsbeleid kunt vergelijken.

Als je klikt op een EBi of Factsheet, kom je in een nieuw venster op de pagina van ACTIAM. Dit is de fondsbeheerder van de SNS Profielfondsen.

Kwartaalrapport

Je ontvangt ieder kwartaal een uitgebreide rapportage over je beleggingen. Voor meer informatie over de SNS Profielfondsen en de actuele stand van zaken, lees je het meest recente kwartaalrapport.

Risicoprofiel wijzigen

We checken jaarlijks of je profiel nog bij je past en als dat nodig is, passen we het aan. Heb je zelf vragen of wil je je profiel eerder aanpassen, dan kun je terecht bij onze medewerkers van SNS Beleggen via telefoonnummer 030 - 633 30 00.

Aanvragen

Zo verloopt je aanvraag van SNS Profiel Beleggen

Stap 1: Formulier invullen

Het invullen van dit formulier kost je ongeveer 10 minuten. Als je al klant bent, kan je aanvraag nóg sneller gaan. Log eerst in op Mijn SNS. Je persoonsgegevens zijn dan al voor je ingevuld.

Let op! Voor dit formulier heb je een printer nodig.
Heb je geen printer? Dan kun je het ingevulde formulier per post laten opsturen. Je kunt dit zelf aangeven in het formulier.

Stap 2: Formulier printen en ondertekenen

Onderteken het aanvraagformulier.

Stap 3: Bijlagen

Zorg voor de volgende bijlagen:

  • Een kopie van je geldige identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). Is je identiteitsbewijs een pasje? Maak dan ook een kopie van de achterkant.
  • Heb je een mederekeninghouder? Stuur dan ook een kopie van zijn/haar geldige identificatiebewijs op.

Stap 4: Formulier opsturen

Stuur het formulier samen met alle benodigde documenten naar SNS.

Bevestiging SNS Profiel Beleggen

Na het verzenden van je aanvraag SNS Profiel Beleggen ontvang je binnen enkele minuten een e-mail. In de e-mail vind je als bijlage je overeenkomst SNS Profiel Beleggen.
We openen je SNS Profiel Beleggen rekening binnen 3 werkdagen. Je rekeningnummer ontvang je per post.

Mijn SNS

Met Mijn SNS Beleggen heb je gemakkelijk toegang tot je SNS Profiel Beleggen rekening. Hier boek je online geld over van en naar SNS Profiel Beleggen en volg je de waarde van je beleggingen.

Heb je nog geen Mijn SNS? Dan krijg je inloggegevens voor Mijn SNS, de persoonlijke bankomgeving waarin je rekeningen kunt inzien en beheren.

Voorwaarden

Voorwaarden en overige informatie

In de voorwaarden en overige informatie hieronder lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Om te begrijpen hoe het product precies werkt, is het belangrijk dat je de bijlagen goed doorleest. Doe dat voordat je de rekening aanvraagt.

Geld dat op de beleggingsrekening van Profiel Beleggen staat, valt onder het depositogarantiestelsel. Je beleggingen zelf vallen daar niet onder.


Hieronder vind je het nieuwe Reglement SNS Profiel Beleggen. Dit geldt vanaf 1 augustus 2015. De belangrijkste aanpassingen:

  • Je tegenrekening hoeft nu geen Nederlandse rekening meer te zijn.
  • In artikel 10 staat duidelijker wat er gebeurt als je meerdere orders tegelijk doet.
  • In artikel 15 staat nu dat we je servicekosten incasseren door een deel van je belegging te verkopen.
  • In artikel 26 hebben we de omschrijving van "Nederlands ingezetenschap" iets aangepast.