Kosten SNS Profiel Beleggen

Hier lees je meer over je kosten voor SNS Profiel Beleggen: servicekosten en kosten van de beleggingsfondsen in je portefeuille. De servicekosten betaal je aan ons. De kosten van de fondsen zijn verwerkt in de koers van het fonds óf betaal je aan het fonds als je in- of uitstapt.

Goed om te weten
Je kunt SNS Profiel Beleggen niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je SNS Profiel beleggen hebt.

Servicekosten

Dit zijn de kosten die je ons betaalt voor de administratie van je beleggingsportefeuille. De servicekosten zijn een vast percentage van 0,5% per jaar (inclusief 21% btw) van je gemiddeld belegde vermogen. We brengen de servicekosten per kwartaal bij je in rekening. Dit doen we door een klein gedeelte van je fonds te verkopen. Verder betaal je ons geen kosten.

Kosten van de beleggingsfondsen

Je betaalt ook kosten aan het fonds waarin je belegt: beheerkosten en in- en uitstapkosten.

Beheerkosten

Dit zijn de doorlopende kosten die de fondsbeheerder je rekent om voor jou te beleggen. Je betaalt een percentage van je belegging in het fonds. Dat is nu 0,3%, verdeeld over het jaar. Deze kosten zijn al verwerkt in de koers van het fonds.

In- en uitstapkosten

Om beleggers in en uit te laten stappen maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Het zou niet eerlijk zijn als de andere beleggers in het fonds die kosten moeten betalen. Daarom berekent het fonds deze kosten door aan de belegger die in- of uitstapt.

Dat gaat via een ‘opslag’ of ‘afslag’ van de koers: de koers wordt iets hoger of lager dan de werkelijke waarde van het fonds. Als er meer kopers zijn, geldt een opslag. Bij meer verkopers geldt een afslag. Doordat er dagelijks 1 koers geldt voor alle kopers en verkopers, kan dit voor jou als individuele belegger in je voordeel of nadeel uitpakken. Je ontvangt dus altijd iets meer of minder voor je verkochte fondsen dan ze waard zijn. Of je betaalt iets minder of meer voor je gekochte fondsen.

In de tabel zie je wat de maximale op- en afslag is per fonds. De op- en afslag varieert tussen 0,075% en 0,15%. We kunnen niet van tevoren zeggen met welk percentage het fonds rekent; dat hangt er vanaf in welk SNS Profielfonds je belegt en in welke marktsituatie.

Naam fonds Beheerkosten Opslag Afslag
SNS Profiel Blauw 0,30% 0,075% 0,075%
SNS Profiel Geel 0,30% 0,100% 0,100%
SNS Profiel Oranje 0,30% 0,125% 0,100%
SNS Profiel Rood 0,30% 0,125% 0,075%
SNS Profiel Paars 0,30% 0,150% 0,075%

Voorbeeld kosten SNS Profiel Beleggen

Om je een idee te geven van je kosten, vind je hieronder een rekenvoorbeeld voor een belegger die in 2015:

  • Eenmalig €10.000 belegt
  • Maandelijks € 50 euro belegt
  • Met profiel Neutraal belegt in het fonds SNS Profiel Oranje

In dit voorbeeld houden we geen rekening met koersbewegingen. Ook hebben we hier de op- of afslag van de koers niet meegenomen omdat we niet kunnen zeggen hoe deze uitpakt in jouw specifieke situatie. De kostenpercentages in het voorbeeld gelden per 1 januari 2015, maar kunnen veranderen.

Soort Kosten Kosten in 2015 in € Kosten in % van je gemiddeld belegde vermogen
Servicekosten (incl. 21% btw) € 51,53 (incl. € 8,94 btw) 0,50%
Beheerkosten € 30,93 0,30%
Totale kosten € 82,46 0,80%

Kostenoverzicht

In het kostenoverzicht vind je alle kosten van SNS Profiel Beleggen overzichtelijk bij elkaar.

Waar beleg je in met Profiel Beleggen?

Waar beleg je in met Profiel Beleggen?

Waar beleg je in met Profiel Beleggen? Ontdek het hier.
Profielbeleggen wordt SNS Doelbeleggen

Profielbeleggen wordt SNS Doelbeleggen

Vanaf 19 mei 2017 stoppen we met SNS Profielbeleggen. Je gaat automatisch over naar SNS Doelbeleggen.

Terug naar boven