Microkredieten: aantrekkelijk voor beleggers

De ASN Duurzame Mixfondsen kunnen bestaan uit een mix van aandelen, obligaties en microkredieten.

Met microkredieten worden de risico’s meer gespreid. En heb je een betere bescherming tegen waardeverlies van je beleggingen.

Een goede verdeling

Mixfondsen verdelen je ingelegde geld over meerdere soorten beleggingscategorieën, bedrijfstakken en regio’s. Zo heb je de beste bescherming tegen waardeverlies, omdat elke beleggingscategorie anders reageert op marktwaardeveranderingen. Ook microfinanciering reageert weer anders op financiële markten dan aandelen- en obligatiefondsen.

Uniek

De mixfondsen van ASN zijn de enige waarin ook in microkredieten wordt belegd. Dit maakt ze onderscheidend van andere mix- of profielfondsen.

Waarom beleggen in microfinanciering?

Beleggen in microfinanciering is inmiddels een volwassen beleggingscategorie, waarop gespecialiseerde partijen actief zijn. Bovendien helpt het de financiële situatie van miljoenen kleine ondernemers in minder ontwikkelde landen te verbeteren.

Dat werkt zo

Die kleine ondernemers kunnen vaak niet of nauwelijks geld lenen bij gewone banken. Microfinancieringsinstellingen geven leningen tegen eerlijke voorwaarden aan deze kleine lokale ondernemers. Zo krijgen zij de kans een bedrijf op te zetten of uit te breiden.

Goed om te weten: De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico.
Lees de Essentiële Beleggingsinformatie voordat je besluit een beleggingsfonds te kopen.
Deze informatie is geen beleggingsadvies.

Duurzaam beleggen

Bij SNS beleg je in de duurzame mixfondsen van ASN. Met duurzaam beleggen sla je 2 vliegen in 1 klap: rendement voor jezelf én voor de wereld.

Meer over Duurzaam beleggen

ASN Duurzame Mixfondsen

ASN Duurzame Mixfondsen

Beleggen in 1 van de 5 ASN Duurzame Mixfondsen? Kies het fonds met het risico en verwachte rendement dat bij je past.
SNS Doelbeleggen openen

SNS Doelbeleggen openen

Ontdek hoe het is om zelf te beleggen. Open SNS Doelbeleggen en ga aan de slag.