De browsers die u gebruikt wordt niet meer actief ondersteund.
Toegang via Windows XP met Internet Explorer 8 of lager wordt per 10 mei 2015 beëindigd.

Kijk hier voor meer informatie.

tekst browser
SNS Bank

Geef je mening

Je hypotheek op je aangifte

Misschien heb je het al gezien: Op je vooraf ingevulde aangifte van de Belastingdienst heet je hypotheek BLG Hypotheekbank SNS Hypotheek of SNS Bouwdepot. Dit klopt natuurlijk niet. Sorry voor de verwarring.

De verkeerde naam heeft geen gevolgen voor je aangifte. Alle andere gegevens kloppen wel. Je kunt dit voor de zekerheid zelf controleren op de jaaropgave die je van ons per post hebt ontvangen.

 

Jaaroverzichten en belastingaangifte

De meeste jaaroverzichten kun je downloaden in Mijn SNS. De Belastingdienst vult alvast gegevens in je aangifte in. Hieronder lees je waar je je jaaroverzichten kunt vinden. Ook vind je hier informatie over de gegevens die de Belastingdienst vooraf invult in je aangifte.Jaaroverzicht

Jaaroverzichten

De meeste jaaroverzichten vind je vanaf 1 februari in Mijn SNS. Je vindt ze in het linkermenu bij Jaaroverzicht en Afschriften. Ga direct naar Mijn SNS.

Geen Mijn SNS? Vraag je overzicht dan online aan.

Betalen en sparen

Kijk voor je jaaroverzicht van je betaal- en spaarrekening in Mijn SNS. Aan de linkerkant onder de kop ‘Internetbankieren’ zie je ‘Jaaroverzicht en afschriften’ staan. Kies welk overzicht je wilt zien: van alle rekeningen waarvan je gemachtigde, mederekeninghouder of wettelijk vertegenwoordiger bent, of alleen van de rekeningen waarvan je de rekeninghouder bent. Geen Mijn SNS? Kijk dan op je eerste afschrift van 2015. Je krijgt geen apart overzicht met de post.

Hypotheek en persoonlijke lening

Het jaaroverzicht van je hypotheek staat vanaf 1 februari 2015 in Mijn SNS. Je krijgt het jaaroverzicht van je SNS Hypotheek of persoonlijke lening uiterlijk 14 februari ook met de post. Heb je een levensverzekering bij je hypotheek? Dan krijg je van de verzekeraar het jaaroverzicht van deze verzekering.

Beleggingen

Voor beleggen zijn er 2 jaaroverzichten:


  • Een financieel overzicht (met het begin- en eindsaldo van je geldrekening).
  • Een waardestaat beleggen (met de begin- en eindwaarde van je portefeuille en ontvangen dividenden).

Beide overzichten vind je in Mijn SNS (zie ook ‘Betalen en sparen’ hierboven).

Had je op 1 januari 2014 buitenlandse beleggingen in je SNS Zelf Beleggen of SNS Fund Account? Dan vraagt de Belastingdienst je in de online aangifte het saldo van binnen- en buitenlandse beleggingen uit te splitsen. Hoe weet je het verschil? Op je portefeuilleoverzicht van 1 januari 2014 staan je al je beleggingen. Dat kan je helpen te bepalen of je beleggingen binnenlands of buitenlands zijn. Alle SNS en ASN beleggingsfondsen zijn sowieso binnenlandse beleggingen.

Had je op 1 januari 2014 een SNS Fund Account? Dan heb je in november 2014 al een jaaroverzicht gekregen over de periode bij SNS tot en met juni 2014. Voor de periode bij Binck Fundcoach krijg je begin 2015 het jaaroverzicht. Beide overzichten kun je gebruiken voor je belastingaangifte.

Gouden Handdruk- en Lijfrenterekening

Het jaaroverzicht van je Gouden Handdrukrekening vind je in Mijn SNS.

Gouden Handdruk- en Lijfrenterekening

Het overzicht van Gouden Handdruk Inkomen, Lijfrente Sparen en Lijfrentenieren krijg je met de post, uiterlijk in de 3e week van januari.

Zakelijke rekeningen

Geen jaaroverzicht ontvangen?

Ben je verhuisd? Dan kan het voorkomen dat we het jaaroverzicht naar je oude adres hebben verstuurd. Wat moet je doen?

Rekening opgeheven?

Wil je informatie over je opgeheven rekening? Bijvoorbeeld over je eindsaldo? Vul dan het formulier Navragen in.

Overzicht aanvragen

Jaaroverzicht aanvragen

Wil je een jaaroverzicht van je hypotheek of persoonlijke lening aanvragen? Vul dan het formulier Overzicht aanvragen in.

Wat kost een overzicht?

Jaaroverzichten van je hypotheek vanaf 2009 en je persoonlijke lening zijn gratis. Voor oudere hypotheekoverzichten betaal je € 50.

Vooraf ingevuld

Vooraf ingevulde aangifte

SNS Bank is wettelijk verplicht om je financiële gegevens door te geven aan de Belastingdienst. Een deel van de bedragen die we doorgeven, heeft de Belastingdienst alvast voor je ingevuld als je in maart 2014 aangifte doet. Controleer altijd de bedragen en verbeter ze als dat nodig is.

Welke bedragen geven wij door?

In je belastingaangifte kun je bedragen tegenkomen van je:

  • betaal- en spaarrekeningen per 1 januari en rente
  • hypotheekbedrag per 31 december en rente
  • persoonlijke lening per 31 december en rente
  • ingehouden dividendbelasting en waarde van je beleggingen en de couponrente

Woon je in het buitenland? Ook dan zijn we verplicht je gegevens door te geven aan de Belastingdienst.

Er ontbreken gegevens

Staan niet alle gegevens in je aangifte? Dat is goed mogelijk. De Belastingdienst is voorzichtig met het vooraf invullen van gegevens. Je ziet alleen gegevens terug waarvan de Belastingdienst verwacht dat ze goed zijn.

De gegevens kloppen niet

Klopt een bedrag niet? Of staat er een onbekende omschrijving bij? Pas die dan aan en dien je aangifte in. Je hoeft verder niets te doen.

Heb je vragen over de vooraf ingevulde aangifte?

Kijk dan op www.belastingdienst.nl of bel met de BelastingTelefoon.