De browsers die u gebruikt wordt niet meer actief ondersteund.
Toegang via Windows XP met Internet Explorer 8 of lager wordt per 10 mei 2015 beëindigd.

Kijk hier voor meer informatie.

tekst browser
SNS Bank

Geef je mening

Bouwdepot

Een bouwdepot is een bankrekening met het hypotheekbedrag dat je leent voor de verbouwing of bouw van je woning. Uit dit ‘potje’ worden bijvoorbeeld rekeningen van de aannemer betaald. Een SNS Adviseur kan je hier alles over vertellen.Zo werkt een bouwdepot

Het geld in het bouwdepot wordt niet aan jou uitbetaald, maar rechtstreeks aan bijvoorbeeld de projectontwikkelaar of de aannemer. Naarmate de bouw of verbouwing vordert, blijft er dus steeds minder geld in het bouwdepot over. Aan het einde is het depot leeg en is tegelijkertijd je huis of verbouwing betaald.

Depotrente

Over het bedrag dat nog niet is besteed, ontvang je depotrente. Bij nieuwbouw is die gelijk aan de hypotheekrente. Zo betaal je alleen rente over het geld dat al is uitgegeven aan de verbouwing. Bij bestaande bouw is de depotrente 1% lager dan de hypotheekrente.

Rente bouwdepot aftrekbaar

Sinds 1 januari 2013 heb je alleen recht op renteaftrek als je bouwdepot aan een lineaire of annuïtaire hypotheek is gekoppeld die je in 30 jaar volledig aflost. Je begint hierbij direct met aflossen, ook als je nog geen geld hebt opgenomen om de aannemer te betalen.

Wat mag je betalen uit het bouwdepot?

De aankopen die je doet, moeten vastzitten aan de woning en mogen niet verhuisbaar zijn. Zo mag je bijvoorbeeld een kliklaminaatvloer niet betalen uit je bouwdepot en een gelijmde vloer wel. Je mag het geld uit je bouwdepot onder andere ook besteden aan:

  • Sanitair (badkamer en toilet, zoals kranen, bad, douchestang, wasbak etc)
  • Materialen voor de loodgieter of installateur (zoals tegels, purschuim etc)
  • Inhuur van mensen (architect, loodgieter etc)
  • Materialen voor de bouw (hout, plafondplaten, keukeninrichting etc)

Rekeningen betalen uit je bouwdepot

Wil je een rekening van een aannemer of leverancier betalen vanuit je bouwdepot? Geef ons dan de opdracht via onderstaand formulier. Je kunt voorgeschoten bedragen ook naar je eigen rekening laten overmaken. Bewaar de originele facturen of bonnen, want die kun je nodig hebben voor de garantie.

logo-pdf Bouwdepotdeclaratie (PDF, 76,08 KB)

 

Hypotheekadvies nodig?

Bespreek je wensen met een van onze adviseurs. Een oriëntatiegesprek is gratis!