De browsers die u gebruikt wordt niet meer ondersteund.
Toegang via Windows XP met Internet Explorer 8 of lager wordt per 10 mei 2015 beëindigd.

Kijk hier voor meer informatie.

tekst browser
SNS Bank

Geef je mening

Zo werkt de SNS Wereldpas

Met de SNS Wereldpas betaal je makkelijk en snel, waar ook ter wereld. De SNS Wereldpas krijg je bij alle SNS Betaalrekeningen en een SNS Zelfkrediet.SNS Wereldpas

Wereldwijd betaalgemak

Pinnen binnen Europa

Met je SNS Wereldpas kun je in Nederland en binnen Europa geld opnemen bij een geldautomaat en (contactloos) betalen in winkels.

Pinnen buiten Europa

Buiten Europa kun je contant geld pinnen en (contactloos) betalen bij automaten waarop hetzelfde logo staat als op je SNS Wereldpas. Pinnen en contactloos betalen buiten Europa is standaard uitgezet voor de meeste SNS Wereldpassen. Controleer in Mijn SNS of met de SNS Mobiel bankieren app of je kunt pinnen buiten Europa. Je zet dit zelf eenvoudig 'aan' of 'uit'.

Kosten SNS Wereldpas

De SNS Wereldpas krijg je gratis bij alle SNS Betaalrekeningen. Je kunt kiezen tussen een SNS Wereldpas of een SNS Persoonlijke Wereldpas (een betaalpas met je eigen foto). Betalen en geld opnemen met de pas is in de meeste gevallen gratis.

De limieten op je betaalpas

Op de Wereldpas zijn de onderstaande limieten vastgesteld. Sta je voor een grote aankoop en heb je meer nodig dan onderstaande bedragen? Dan is het handig om de limiet op je betaalpas voor één dag te verhogen. Je kunt dan tijdelijk een groter bedrag pinnen bij een betaalautomaat in de winkel, of meer geld opnemen bij de SNS Geldautomaat. Je kunt je limiet gemakkelijk verhogen via het online formulier Tijdelijk verhogen limiet. Dit mag je eens per dag doen.

Binnen Europa:

Periode Standaard limiet Maximale tijdelijke limiet
Geldautomaat SNS Per dag € 1.000 € 5.000*
Geldautomaat niet SNS Per dag € 1.000* N.v.t.
Betaalautomaat (winkels) Per dag € 2.500 € 25.000**
Contactloos betalen
(reeks betalingen)
N.v.t. € 50 N.v.t.
* Soms moet je meerdere transacties doen om een (groot) bedrag op te nemen.
** Geldt alleen in Nederland.

Buiten Europa:

Periode Maximale tijdelijke limiet
Geldautomaat Per dag € 500*
Betaalautomaat (winkels) met pincode Per dag € 750
* Soms moet je meerdere transacties doen om een (groot) bedrag op te nemen.

Een SNS Wereldpas van Maestro of V PAY

Je betaalpas van SNS Bank kan van Maestro (MasterCard) of V PAY (VISA) zijn. Met beide passen kun je wereldwijd geld opnemen en betalen. Je herkent de geldautomaten en winkels waar je kunt betalen aan het Maestro en V PAY logo.

Je pasnummer

Ben je op zoek naar je pasnummer? Die vind je op de voorkant van je pas, onder het kopje ‘card no.’.

Extra voor je pas

Pin met je SNS Wereldpas van 3 rekeningen

Heb je een SNS Wereldpas en meerdere SNS Rekeningen? Dan kun je met die pas geld opnemen van maximaal 3 rekeningen bij elke SNS Geldautomaat. Dat is handig als je bijvoorbeeld naast je betaalrekening ook een spaarrekening hebt. Deze 3-in-1-functie is een gratis uitbreiding van je SNS Wereldpas. Je regelt het simpel met het online formulier.

Maak je wereldpas persoonlijk

Maak je pas persoonlijk. Het ontwerpen van je pas doe je eenvoudig online. Heb je nog geen betaalpas? Dan is het aanvragen van de persoonlijke Wereldpas gratis. Heb je al een SNS Wereldpas? Dan kost het aanvragen € 8,50. Bij vervanging van je Wereldpas houd je je oude pincode.

Voorwaarden

Voorwaarden SNS Wereldpas

Op dit product zijn voorwaarden van toepassing. Om volledig inzicht in het product te krijgen, is het belangrijk dat je deze voorwaarden goed leest.

logo-pdf Tarievenwijzer Betalen (PDF, 121,81 KB)

Zie ook:

logo-pdf SNS Dienstenwijzer (PDF, 83,06 KB)

Informatie over onder meer het recht van bedenktijd en onze klachtprocedure.