tekst browser
SNS Bank

Geef je mening

Betalen met je SNS Wereldpas

Er zijn veel betaalmogelijkheden met je SNS Wereldpas. Verhoog bijvoorbeeld tijdelijk je pinlimiet. Of lees waar je met je betaalpas kunt pinnen.Betalen met je pas

V PAY en Maestro

Je betaalpas van SNS Bank kan van Maestro (MasterCard) of V PAY (VISA) zijn. Met beide passen kun je wereldwijd geld opnemen en (contactloos) betalen. Je herkent de geldautomaten en winkels waar je kunt betalen aan het Maestro en V PAY logo.

Verhoog tijdelijk je pinlimiet

Sta je voor een grote aankoop? Regel dan online (met je digipas) dat je voor 1 dag de pinlimiet van je betaalpas verhoogt. Je kunt die dag dan méér geld opnemen uit een SNS Geldautomaat (van € 1.000 naar maximaal € 5.000) of een grotere betaling doen bij een betaalautomaat (van €2.500 naar maximaal € 25.000). We verhogen je limiet direct. De tijdelijke limiet is vervolgens tot 23.59 uur geldig.

Hoe pin je tijdelijk meer bij een SNS Geldautomaat?

De SNS Geldautomaat geeft aan dat je met een tijdelijke pinlimiet per keer tot € 1.500 kunt opnemen. Herhaal de pinhandeling net zo vaak tot je het gewenste bedrag in handen hebt.

Let op: Heb je al een limietverhoging ingesteld voor geldautomaten? Dan kun je daarvan de datum of de limiet wijzigen. Je kunt niet voor meerdere dagen tegelijk een limietverhoging voor geldautomaten of betaalautomaten instellen.

Je pinlimiet verlagen

Wil je de standaard pinlimiet voor geldautomaten of betaalautomaten verlagen? Ga dan naar een SNS Winkel.

Is er iets fout gegaan met een betaling?

Is er bijvoorbeeld meer geld van je rekening afgeschreven dan je hebt betaald? Vul dan het formulier Navragen in en we zoeken het voor je uit.

Chipknip

Chipknip verdwijnt na 1 januari 2015 als betalingsmiddel. Zorg dat je je saldo voor die tijd op 0 hebt gezet. Lukt dit niet? Dan doen wij dat voor je. Het geld staat dan eind januari 2015 op je rekening.

Hoe zie ik wat het saldo op mijn Chipknip is?

Druk bij een oplaad- of betaalpunt op de ?-toets. Je ziet het saldo verschijnen op het scherm van de automaat.

Hoe stort ik het saldo van mijn chipknip terug op mijn betaalrekening?

Dit regel je zelf bij een oplaadpunt. Steek de pas in het oplaadpunt en druk op 1 ‘Terugstorten’. Als je daarna op ‘Ja’ drukt, wordt het saldo teruggestort op je betaalrekening van SNS Bank.

Goed om te weten: Oplaadpunten vind je vaak bij geldautomaten, maar ze staan bijvoorbeeld ook in bedrijfskantines of bij de parkeerautomaat. Een oplaadpunt herken je aan het Chipknip-logo.

SNS Geldautomaat/Winkel zoeken

Pinnen buitenland

Pinnen binnen en buiten Europa

Met je SNS Wereldpas kun je binnen en buiten Europa contant geld pinnen en (contactloos) betalen in winkels. Let op: Pinnen en (contactloos) betalen buiten Europa is standaard uitgezet voor de meeste SNS Wereldpassen. Dus ga je naar een land buiten Europa? Zet dan pinnen buiten Europa aan.

Hoe zet ik pinnen buiten Europa aan?

Ga je op reis naar een land buiten Europa? Je kunt op 3 manieren regelen dat je daar kunt pinnen. Je kunt daarna 6 weken lang geld opnemen bij geldautomaten en betalen in winkels buiten Europa.

  1. Via Mijn SNS
    Vul hiervoor het volgende formulier in: Wijzigen pinnen buiten Europa
  2. Via de SNS Mobiel Bankieren app
    Druk op de knop Aanzetten in de SNS Mobiel Bankieren app bij Instellingen. Tip: In de SNS Mobiel Bankieren app kun je ook in het buitenland Pinnen buiten Europa aan- of uitzetten.
  3. Of bel de Klantenservice: 030 219 68 60

Welke landen horen bij Europa?

Met Europa bedoelen we alle landen waar je met de euro kunt betalen. Plus een aantal landen met een andere muntsoort.

Andorra Luxemburg
België Malta
Bulgarije Monaco
Cyprus Nederland
Denemarken Noorwegen
Duitsland Oostenrijk
Estland Polen
Finland Portugal (inclusief Azoren en Madeira)
Frankrijk (inclusief Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Réunion) Roemenië
Griekenland Slovenië
Hongarije Slowakije
Ierland Spanje (inclusief Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla)
IJsland Tsjechië
Italië Turkije
Kroatië Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland)
Letland Zweden
Liechtenstein Zwitserland
Litouwen

Kosten pinnen buiten Europa

Neem je geld op of betaal je met je pinpas buiten Europa? Dan betaal je daar vaak voor. Hoeveel dit is, zie je in het overzicht Kosten bankrekening.

Pas verlopen

Wat moet ik doen als mijn betaalpas bijna verloopt?

Je hoeft zelf niets te doen als je betaalpas bijna verloopt. We sturen je een maand van tevoren een nieuwe betaalpas. Is dit te laat? Vraag dan zelf een nieuwe pas aan.

SNS Persoonlijke Wereldpas?

Heb je een SNS Persoonlijke Wereldpas (een betaalpas met eigen afbeelding)? Dan krijg je 4 maanden van tevoren automatisch bericht dat je gratis een nieuwe persoonlijke betaalpas kunt aanvragen via de website.

Mag ik mijn betaalpas houden als hij is verlopen of vervangen?

Zodra je je nieuwe betaalpas hebt geactiveerd is de oude pas onbruikbaar. Je mag zelf bepalen of je de oude pas vernietigt of bewaart.

Liever recyclen? Stuur je oude pas naar:

SNS Bank
Team Productbeheer
Antwoordnummer 2125
6800 WR Arnhem.

Geen postzegel nodig.